Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ- Δημ. Αντωνίου




Η δραχμή θα ανατιμηθεί έναντι του ευρώ, εάν γυρίσουμε τώρα στο εθνικό μας νόμισμα (κάτι που δεν είναι στις προτιμήσεις μας βέβαια για πολλούς σοβαρούς λόγους).
Ο σημαντικότερος (αλλά όχι ο μόνος βέβαια), πραγματικός, μετρήσιμος, προβλέψιμος και σύμφωνος με την οικονομική επιστήμη παράγοντας που καθορίζει την ισοτιμία του νομίσματος μιας χώρας έναντι των άλλων, είναι το «εμπορικό ισοζύγιο εξωτερικού εμπορίου της χώρας αυτής», ήτοι η διαφορά της αξίας των εξαγωγών-εισαγωγών. Εάν το ισοζύγιο είναι αρνητικό (εισαγωγές μεγαλύτερες των εξαγωγών) η ισοτιμία του νομίσματος πέφτει και το αντίστροφο.
Στην παρούσα –του 2011- υφεσιακή φάση της ελληνικής οικονομίας το εμπορικό ισοζύγιο είναι αρνητικό και ίσο με -8% του ΑΕΠ (ΑΕΠ= ο συνολικός τζίρος της Ελλάδος), ενώ το 2000 (όταν μπήκαμε στο ευρώ με ισοτιμία 340 δραχμές/1 ευρώ) το εμπορικό ισοζύγιο ήταν -8.5% του ΑΕΠ (το 2010 ήταν -6.5% του ΑΕΠ). Αυτό σημαίνει ότι –στην παρούσα φάση- εάν γυρίζαμε στην δραχμή, αυτή θα ανατιμάτο έναντι του ευρώ και τουλάχιστον δεν θα υποτιμάτο, όπως ΨΕΥΔΩΣ μας λένε οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Αλλά από Εθνοπροδότες τι περιμένεις…αλήθειες ή πληρωμένα και αιματοβαμμένα ψέματα? 
Άλλο ένας μύθος των Προδοτών κατέρρευσε. Θα του απογυμνώσουμε εντελώς…
Διαδώστε το παιδιά, γιατί ο προεκλογικός αγώνας, θα παιχτεί από τους προδότες με εκβιασμούς, απάτες, εκφοβισμός και ψέματα, εναντίον του ελληνικού λαού. 

Δημ. Αντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου